GALUSTE DE CONOPIDA. Conopida fiarta si pasata cu adaos de ou,bulgur si un strop de faina pentru a lega putin compozitia .Fierte in apa cu sare.La eliberarea din apa se pune o lacrima de ulei de masline,parmezan ras (sau cascaval) din belsug si tocatura semifina de patrunjel si frunza proaspata de morcov.Pentru vegetarieni!
SALATA DE CARTOFI DULCI. Am adaugat si un cartof "normal' ca sa dispara dulkceata excesiva a cartofului dulce. Se asezoneaza cu sos din mustar de Dijon,ulei de samburi de struguri,o lingurita de sos soia,lamiie /multa dupa gustul meu/ si patrunjel tocat foarte marunt. Se adauga oua de prepelita,ceapa rosie (sau verde cine are ) si ansoa. Vegetariana!!!
KNACKEBROT /paine crocanta din faina neagra si secara cu putine calorii.
BUDINCA DE FULGI DE OVAZ Mai putin obisnuita pentru deserturile apetisante care contin mult zahar,oua,unt si fainuri aceasta budinca este gustoasa si foarte usor de facut pentru cine este adeptul unui stil de viata sanatos dar care in acelasi timp adora dulciurile (adica eu !!!).
In loc de zahar caramelizat pentru a tapeta fundul cratitei am folosit melasa peste care am pus merele taiate subtire si pudrate cu scortisoara. Deasupra un amestec de lapte,fulgi de ovaz,praf de stevie dulce in loc de zahar si 1 singur ou pentru a lega compozitia. Se amesteca cu fructe uscate taiate bucatele (orice fruct uscat). Sta la cuptor pina se incheaga bine . Se poate minca pentru cine doreste cu fructe confiate,fructe din compot,sirop de fructe,miere,etc.
Niste LEGUME SOTATE :fenicul,telina,morcov,salota,gulie,vinete si ardei condimentate cu busuioc si nucsoara si stropite cu lamiie fierte in ulei de cocos si zeama de zarzavat . O cina usurica pentru vegetarieni.
Mulțumesc frumos !
:) eu am o 'sculă' specială (o să-i fac o poză-pe albumul 1-8 Martie ) cu care scot tot mijlocul mărului o folosesc mai ales când fac prăjitura cu mere!Este foarte practică dar e nevoie și de puțină forță :)
Multumesc ....e asa vechi albumul.Nu prea m-am mai preocupat de bucatareala deosebita desi ar trebui pentru regimul meu.mereu zic:de luni :)))) stii si tu cred povestea :)))
Ooooo...este minunat.Eu fac sosuri cu el,il pun in asa numitul ratatouille care e de fapt un ghiveci in straturi de legume la cuptor,fac carne la cuptor pe pat de fenicul,etc...folosesc si crud la salate.E f bun si ti-l recomand din inima.
Incearca neaparat.Te vei indragosti.Trebuie numai sa stii f bine sa o pregatesti.Trasa in unt cu putina lamaie zic eu ca este bestiala.Nu am facut niciodata dar de mancat am mancat de multe ori gatita in felurite moduri..
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.